ZERO TUTORIAL 

Solliciteren als een pro

Alles wat jij moet weten over voor je sollicitatiegesprek. Je krijgt namelijk nooit een 2e kans voor een goede eerste indruk. 

Het sollicitatiegesprek…

Er zijn een paar zaken die zorgen dat je een goede eerste indruk maakt. Naast een goede eerste indruk zijn er ook punten als persoonlijkheid, karakter, skills en charisma waar we op letten. Onderstaand een 7 punten die we je adviseren goed na te lopen voor als je op gesprek mag komen! 

  1. Zorg dat je op tijd bent.
  2. Investeer van tevoren in het bedrijf.
  3. Neem je cv uitgeprint mee.
  4. Bereid vragen voor.
  5. Draag gepaste kleding.
  6. Bereid een korte introductie over jezelf voor.
  7. Waarom wil jij specifiek bij dit bedrijf stagelopen?

 

Anton Frederiks

De eerste week…

We hanteren bij iedereen altijd een vrijblijvende meeloop dag en een proefperiode van een week, hierdoor kunnen wij en jij goed kennis maken en zit je nergens aan vast! 

Daarnaast is het onderstaande goed om te weten:

  1. Je team wil je natuurlijk goed leren kennen, je mag de eerste dag dus bezig gaan met een Powerpoint presentatie over jezelf en maakt een 1 minuut video waar in jij jezelf voorstelt. 
  2. Je maakt een belbin test, zodat we kunnen zien welke manier van communiceren en werken je voorkeur heeft.
  3. Je maakt een POP en PVA voor tijdens je stage periode  
  4. Werktijden zijn van : half 9 tot 5, per dag 1 uur pauze. (je rekent 8 uur per dag) mits anders afgesproken
  5. Je gaat samenwerken met een uitgebreid team. (directie/management + afdelingen administratie, verkoop, service,  HR, vormgeving en de docenten op de werkvloer!  
  6. Zorg dat je belangrijke data’s op een rijtje krijgt en direct doorgeeft aan je stagebegeleider. Bijvoorbeeld terugkomdagen, gewenste vakantiedagen, tussentijdse beoordelingsgesprekken  en wanneer je bepaalde verslagen inlevert zodat je stagebegeleider voldoende tijd heeft om je hier mee te helpen. 
  7. We hebben elke dag 3 contactmomenten met het hele team. Dit noemen we de ‘daily’.  Hier ontmoeten we elkaar, blijven op de hoogte en noteren belangrijke afspraken met deadline in ons systeem. Je leert het team dus in de eerste week goed kennen!
  8. Bespreek alvast je leerdoelen met je praktijkbegeleider.
  9. Leer kennis maken met alle digitale programma’s die we gebruiken

Je zult misschien wel denken, wat een lijst… geen zorgen we focussen ons op het proces niet op het resultaat. 

 

Tips voor tijdens je stage

We werken elke dag met een planner en een logboek klik op de linkjes om te weten waarom en om een voorbeeld van de planner en het logboek te zien! 

  1. Neem niet te veel verantwoordelijkheid aan,  als je dit niet aankunt.
  2. Werk aan je leerdoelen zowel persoonlijke als die van school en die van je stage
  3. Plan je tussentijdse gesprekken ruim van tevoren in.
  4. Vul je planner en logboek in.
  5. Communiceer met je teamleden over hoe jij je voelt en wat er thuis speelt (hier door creëer je begrip voor je situatie en draag je bij aan hechter team).
  6. Vergeet niet het gaat om plezier, heb je dit niet, trek direct aan de bel en laat je stage begeleider met je meedenken over wat er kan veranderen op stage zodat het voor jou weer leuk blijft! 

 

Anton Frederiks

Hoe het begon…

Het is 2006. ZERO-oprichter Anton Frederiks rijdt door Dronten als hij in zijn ooghoek twee jongens op een zandbult ziet freerunnen. Al gauw worden ze vrienden en starten ze samen met intensieve trainingen. Als jonge gasten benutten ze elk vrij moment om de vetste tricks te oefenen en de tofste parcours af te leggen.

 

…en waar we nu staan

Wat begon als een hobby, liep al gauw (positief) uit de hand. In 2017 kreeg ZERO de eerste officiële dependance in Dedemsvaart en vandaag de dag… staat ZERO met een professioneel team van inmiddels 15 docenten wekelijks op bijna 20 (!) locaties voor de doelgroep klaar. Onze docenten dagen elkaar onderling voortdurend uit om ook zelf te blijven groeien en professionaliseren

 

De ZERO-Cultuur 

Bij ZERO vinden we het belangrijk om te werken aan een cultuur waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. Sport bindt samen, maar competitie kan ook veel kapot maken. Binnen ZERO streven we daarom naar maatwerk voor iedereen. Onze docenten verwachten niet het onmogelijke van je, maar dagen je wel degelijk uit jezelf steeds weer te overtreffen. Zo haal je het meeste uit de lessen, maar ook uit jezelf. Binnen ZERO werken we bewust aan de hand van de ‘ZERO-code’. We gaan voor: 

Zorg, Excellentie, Reflectie, Openheid

Hoe we het doen

Binnen ZERO dragen we zorg voor elkaar, en werken we zorgvuldig. Maar we gaan tegelijk voor het maximale. ‘Goed genoeg’ is niet voldoende, we gaan voor excellentie. We feedbacken elkaar, want alleen zo kun je groeien. Geen groei zonder groeipijn. Dit alles doen we in een cultuur van maximale openheid. Want sport is zoveel meer dan een uurtje zweten. Bij ZERO worden vriendschappen geboren, diepe gesprekken gevoerd en altijd scherpe en goede vragen gesteld – zodat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterk en scherp blijft.

Missie

ZERO biedt jongeren ruimte tot zelfontwikkeling door middel van freerunning en fun.

Bij ZERO zien we sport en beweging als essentieel voor de ontwikkeling van een gezonde levensstijl. Steeds minder jongeren doen aan een sport. Als je het ons vraagt, moet dat veranderen. Een sportende maatschappij is een sterke maatschappij!

Freerunning is een sport bij uitstek waarin je creativiteit en skills maximaal samenkomen. De perfecte sport voor iedereen met een beetje durf. Het is zowel een indoor als outdoor sport en veel van onze docenten en leerlingen oefenen dan ook voortdurend hun nieuwste tricks – op schoolpleinen, in sportzalen en winkelcentra.

Binnen ZERO gaan we voor meer dan een uurtje sport. Van onze docenten verwachten we dat ze er alles aan doen om te werken aan onderling respect en vertrouwen in de groep. Dat doen we door elkaar niet af te branden, maar juist aan te moedigen. Zo hebben we ook aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Een van de ouders schrijft:

‘Bij ZERO Freerunning werken enthousiaste docenten die kinderen en jongeren in een veilige omgeving aanmoedigen hun talenten te ontwikkelen. Ze nemen onzekerheid bij kinderen weg en dit is, vooral voor het zelfbeeld van kinderen en jongeren, een mooie opsteker!’

Kijk, en daar worden we blij van!

Doelgroep

ZERO zet zich in voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar. ZERO is bovendien een actieve partner voor scholen, bedrijven en overheidsorganisaties.

VISIE – 2025

Binnen nu en drie jaar hopen we een eigen locatie in Zwolle te openen. Zo kunnen we écht het thuisgevoel voor jongeren creëren. We mikken op zo’n 2500 actieve freerunners, zodat we freerunning in Nederland écht op de kaart kunnen zetten.

Partners

Wij zoeken actief naar (landelijke) samenwerkingen waarbij onze missie centraal kan blijven staan. We vinden het belangrijk dat kwaliteit ook bij onze partners hoog in het vaandel staat. Zo kunnen we de veiligheid van onze activiteiten garanderen en streven we naar het maximale.